vineri, 23 aprilie 2010

Retete pentru bebelusi si copii inspirate din revista '' Bucate pentru copii 0-10 ani''

M-am gandit sa scriu cateva retete pentru voi mamicile, care sunteti in pana de inspiratie sau pur si simplu vreti sa ii faceti o mancarica gustoasa puiutului vostru.

Printre primele retete gasite in aceasta revista este :

CONOPIDA CU PUI SI BRANZICA DE CASA - potrivita pentru copii cu varsta de peste 9 luni -

Aveti nevoie de : o floare mare de conopida, 200 gr de carne de pui, un galbenus de ou fiert tare, 1 litru lapte batut si cateva frunze de patrunjel.

Mod de preparare:

Se desface conopida in buchetele, se spala bine si se pune la fiert in apa cu putina sare.
Cand s-a inmuiat bine, se scurge de apa si se paseaza pana ce capata textura potrivita.
Carnea de pui se curata de pielita si de oase, se spala si se fierbe pana se inmoaie, apoi se taie foarte fin, si se amesteca cu piureul de conopida.
Separat, se pregateste branzica de casa, sau se poate pune si branzica cumparata, gata facuta.

Branzica de casa: Laptele batut se incalzeste la foc mic, pana incepe sa se separe de zer, se toarna intr-o bucata de tifon si se lasa la scurs, strangand usor, pentru a se indeparta zerul.

Branzica se amesteca cu galbenusul de ou, dupa care se incorporeaza in piureul cu carnita.
La sfarsit, se adauga si patrunjel tocat foarte fin.

Pofta buna atat la pitici cat si la mamici.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu